5 ok, amiért nem lennénk a tanárok helyében

5 ok, amiért nem lennénk a tanárok helyében

0

Elképzelted már, milyen lenne, ha te lennél a tanár? Íme, 5 ok, amiért tuti nem lennél a tanárok helyében! 1. Nem csak oktatást végez,...

Elképzelted már, milyen lenne, ha te lennél a tanár? Íme, 5 ok, amiért tuti nem lennél a tanárok helyében!

1. Nem csak oktatást végez, pszichológusként is helyt kell állnia.

Ha besztéltek órán, nem dolgoztok, nem tanultok, vagy csak iskolán kívül rossz bandába keveredtek, a tanárnak segítően közbe kell lépnie. Megkérdez titeket, miért van ez, ti válaszoltok neki valamit – ami talán oda sem illik- és mint egy lelkes pszichomókus, ki kell találnia mindezek ellenére hogy tud tanítani, jó útra téríteni titeket.

2. Legalább olyan türelemmel kell rendelkeznie, mint egy shaolin szerzetesnek.

Egy tanár sok negatívumot kap. Neki nem állhat furcsán a haja, nem véthet nyelvbotlást, különben ugratások áldozata lesz és az oktatás helyett a kabaré középpontjává válik. A diákok elfelejtik, hogy ők is csak emberek, és hogy valójában miért vannak itt. Mindezek ellenére a tanárnak meg kell őriznie türelmét, pedig már szíve szerint kiosztott volna egy-két istenes taslit, amivel visszarángatná a szemtelen tanulókat a földre.

3. Mindenek felett a tanuló érdekét kell szem előtt tartania, akkor is, ha ütközik saját álláspontjával.

A lusta és szemtelen gyerek, aki megkéri a tanárt, hogy tartson neki korrepetálást. – Kész rémálom. A taníthatatlan, csupán szülők unszolására könyörgő diák további időt venne el az életedből.

4. Ha a diákok lusták, és nem akarnak tanulni.

Akkor a tanár lehet akármennyire jó tanár, nem fog tudni tanítani. Hacsak nem folyamodik valamilyen cselhez, ami során a diákok nem veszik észre, hogy valójában tanulnak.

5. Ha fegyelmezniük kell.

A legrosszabb dolog, amin egy tanárnak át kell esnie. Fel kell emelnie a hangját, kiabálnia kell. Ez nem csak lelkileg, de fizikálisan is megviseli őket. Ráadásul, ha fegyelmezniük kell, akkor már nem tudnak tanítani. Oda lesz a lelkesedésük, és úgy érzik, övéké a legrosszabb munka a világon.

Forrás: kozepsuli.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!