Azt hittem, hogy egy hal úszik a víz tetején. Aztán megnéztem közelebbről is és szóhoz sem jutottam.

Azt hittem, hogy egy hal úszik a víz tetején. Aztán megnéztem közelebbről is és szóhoz sem jutottam.

Keng Lye művész Ázsia délkeleti részén, Szingapúrban él. A művész szokatlan 3D-s alkotásokat készít, akrilfesték és  epoxi gyanta segítségével. A...

Keng Lye művész Ázsia délkeleti részén, Szingapúrban él. A művész szokatlan 3D-s alkotásokat készít, akrilfesték és  epoxi gyanta segítségével. A technika egyik úttörője a japán festő Riusuke Fukahori. Keng Lye alkotásaival azt a hatást kelti, mintha egy tál vízben állatok úszkálnának. A folyamat során a gyanta tetejére fest rá az akrilfestékkel és ismétli ezt rétegről-rétegre. 2012-ben kezdte a művészi alkotások készítését. A legújabb alkotásaihoz már különböző tárgyakat mint például kavicsot, tojáshéjat is felhasznál a jobb 3D-s hatás érdekében. Ezeket befesti és a rétegekbe illeszti.

Egy hal a vízben? Ez valójában valami teljesen más, mint amire gondolsz.

Ez a hal tulajdonképpen egy kis festmény, egy fából készült edény alján.

Egy speciális módszer felhasználásával készül. A hal teste több réteg gyantára van festve, hogy létrejöjjön a háromdimenziós.

Íme az első réteg gyanta. A művész megvárja amíg a folyékony anyag megkeményedik.

Ezután a halat, beleértve a finom részleteket is, ráfesti a megkeményedett rétegre, hogy létrehozza a tökéletes illúziót.

Amikor a hal elkészült, és a festék megszáradt, a grafika a következőképpen néz ki:

Ezután az utolsó réteg gyantát alkalmazza. 

Keng Lye nem csak aranyhalat fest, hanem más tengerlakót is, mint ez a polip, amely kikandikál a vízből. Mindegyikük egy igazi kis műalkotás, és teljesen valósághű.

 

 

 

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!