Csak 7300 forintot köthetnek el a nyugdíjasok az Erzsébet utalványból?

Csak 7300 forintot köthetnek el a nyugdíjasok az Erzsébet utalványból?

Csak 7300 Ft-ot ér a nyugdíjasok Erzsébet-utalványa? Átgondolatlannak mondta Lukács Zoltán, az MSZP képviselője az egyszeri tízezer forintos...

Csak 7300 Ft-ot ér a nyugdíjasok Erzsébet-utalványa?

Átgondolatlannak mondta Lukács Zoltán, az MSZP képviselője az egyszeri tízezer forintos Erzsébet-utalványt, mondván, az áfa miatt a juttatás valójában 7300 forint, és adóbevallást kell miatta készíteniük a nyugdíjasoknak – írja az MTI.

 Lukács Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője szerint ráadásul a nyugdíjasoknak az Erzsébet-utalványról majd adóbevallást kell készíteniük. Az MSZP azt javasolja, hogy a kormány a juttatást építse bele a nyugdíjba, és azt emelje meg legalább 3,2 százalékkal.

MTI

  ITT A HIVATALOS VÁLASZ A KORMÁNYTÓL>>>

Nem kell adóbevallás az Erzsébet-utalványok miatt

A nyugdíjasoknak csak el kell költeniük az utalványokat, más teendőjük nincs, a juttatás miatt nem kell adóbevallást készíteni – fogalmazott közleményében az NGM.

A tárca sajtóhírekre reagálva hangsúlyozta: a decemberben minden nyugdíjasnak járó 10 ezer forint értékű Erzsébet utalvány közterheit a személyi jövedelemadóról szóló törvény értelmében az állam fizeti meg, és az adóhatósággal szembeni elszámolás is az államot terheli.

 Forrás : http://www.hirado.hu/
► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!