Dolgozók figyelem, itt van, amire vártunk! Kevesebbet kell dolgozni a hőségriadó alatt már holnaptól! Itt a hivatalos közlemény a munkavédelmi főosztálytól!

Dolgozók figyelem, itt van, amire vártunk! Kevesebbet kell dolgozni a hőségriadó alatt már holnaptól! Itt a hivatalos közlemény a munkavédelmi főosztálytól!

DOLGOZÓK FIGYELEM, ITT VAN, AMIRE VÁRTUNK! KEVESEBBET KELL DOLGOZNI A HŐSÉGRIADÓ ALATT MÁR HOLNAPTÓL! ITT A HIVATALOS KÖZLEMÉNY A MUNKAVÉDELMI...

DOLGOZÓK FIGYELEM, ITT VAN, AMIRE VÁRTUNK! KEVESEBBET KELL DOLGOZNI A HŐSÉGRIADÓ ALATT MÁR HOLNAPTÓL! ITT A HIVATALOS KÖZLEMÉNY A MUNKAVÉDELMI FŐOSZTÁLYTÓL! A péntekig elrendelt hőségriadó miatt a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkavédelmi főosztálya ismét felhívta a munkáltatók figyelmét a munkavállalók egészségének és biztonságának védelme érdekében szükséges megelőző intézkedések fontosságára- közölte a minisztérium kedden az MTI-vel. Bejelentették: a területileg illetékes fővárosi és megyei kormányhivatalok járási hivatalai ebben az időszakban fokozott figyelmet fordítanak a hőséggel összefüggő munkavédelmi előírások ellenőrzésére.Az MTI-hez eljuttatott közleményükben úgy fogalmaznak: a tartós hőség különösen megviseli az emberi szervezetet, ezért kiemelten fontos, hogy a munkavállalók alkalmazkodni tudjanak a forró napokhoz.Mint írják, a munkaadók kötelezettsége, hogy a hőségriadó ideje alatt az alkalmazottaik igénye szerinti mennyiségben hűtött védőitalt biztosítsanak, emellett a munkavégzés során rendszeresen iktassanak be pihenőidőt, és a kritikus 11-15 óra közti időszakban lehetőség szerint hűvösebb, árnyékos munkahelyen dolgozzanak a munkavállalók.

A hőségriasztás miatt előírt pihenőidő miatt a munkavállalóknak a pihenőidő időtartamával munkavégzési kötelezettségük nem hosszabbodik meg – emelte ki a közlemény. VAGYIS KEVESEBBET KELL DOLGOZNI! (a szerk)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint tovább fokozódik a hőség: a nappali csúcshőmérséklet kedden 34, 38 fok között alakul.

Forrás : hirado.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!