Ebben a faluban találkozhatsz önmagaddal

Ebben a faluban találkozhatsz önmagaddal

Miért épült egy aprócska településen 5000 fős templom az elmúlt években? A helyszínen kerestük a választ: Ázsiától Afrikán át Amerikáig tucatnyi...

Miért épült egy aprócska településen 5000 fős templom az elmúlt években? A helyszínen kerestük a választ: Ázsiától Afrikán át Amerikáig tucatnyi nemzet képviselői nyilatkoztak a SZEMléleknek.

Taizé neve mára fogalommá érett. Hétről-hétre fiatalok és régebb óta fiatalok zarándokolnak el Franciaország szívébe, ahol 75 éve Roger Schütz lerakta a Taizéi Közösség alapjait.

Új gondolatok, új nézőpontok, találkozás önmagunkkal, tőlünk ebben-abban különböző emberekkel, csend, Taizé-érzés, megváltozott élet, stresszmentesség – ilyesmiket fogalmaztak meg a kamera előtt nyilatkozók Dél-Koreától Ugandán és Zimbabwén át az USA egyik államából érkezett vendégig.

Aki a Taizéi Közösség, lelkület vonzáskörébe kerül, ezzel bekapcsolódik a bizalom zarándokútjába. Érdemes megízlelni ennek az útnak a társadalomformáló erejét, ebben segíthet a SZEMlélek videója is. A többnyelvű kisfilmhez magyar felirat is rendelkezésre áll.

Forrás: szemlelek.blog.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!