Ebből cseppents a fürdővízhez, ha egy jót szeretnél aludni

Ebből cseppents a fürdővízhez, ha egy jót szeretnél aludni

EZEKTŐL AZ ILLÓOLAJOKTÓL FOGSZ IGAZÁN JÓL ALUDNI -ALVÁST SEGÍTŐ ILLÓOLAJOK   ①   levendula illóolaj- Elég, ha csak rágondolunk a növény virágának...

EZEKTŐL AZ ILLÓOLAJOKTÓL FOGSZ IGAZÁN JÓL ALUDNI -ALVÁST SEGÍTŐ ILLÓOLAJOK 
 


①   levendula illóolaj
- Elég, ha csak rágondolunk a növény virágának színére, vagy illatára máris valami megmagyarázhatatlan nyugalom szál meg minket


②   mandarin illóolaj
- ideális választás bármilyen helységbe a baba- vagy gyerekszobába is, az elalvást elősegítő légkör megteremtésére③   római kamilla illóolaja
-lazít és nyugtat, vitalizál és felüdít, relaxál és pihentet.

 + ① a MediNatural Nyugi Stresszűző illóolaj keverék 
-jótékonyan hat a feszültséggel teli mindennapokban, stresszes életmód esetén. Elősegíti az ellazulást, a napi stressz legyőzését. Vidám illatával jó hatással van a lelki egyensúlyra és az idegrendszerre.

KÉSZÍTHETSZ NYUGTATÓ PIHENTETŐ AROMAFÜRDŐT
-AZ ALVÁST SEGÍTŐ ILLÓOLAJOK HOZZÁADÁSÁVAL

A választott illóolajból 10 cseppet keverj el egy evőkanál tejben vagy mézben, és add hozzá a fürdővizedhez.

A felsorolt illóolajok mindegyike gyerekeknél is alkalmazható, de a cseppszámot esetükben felezd meg, náluk elegendő az 5 csepp illóolaj is.

Soha ne tegyél illóolajat közvetlenül a fürdővízbe! 


CSEPPENTHETSZ A PÁROLOGTATÓBA NÉHÁNY CSEPP ELALVÁST SEGÍTŐ ILLÓOLAJAT

A Levendula illóolaj illata köztudottan nagyon jó hatással van az alvásra és annak minőségére. A levendula illóolaj megnyugtat és ellazít, többféle módon érdemes bevetned alvás előtt:

- cseppenthetsz a párologtatóba néhány csepp levendula illóolajat, 

- vagy akár néhány csepp a párnád csücskére, így egész éjszaka során kifejtheti a levendula illóolaj a hatását,- biztosítva számodra a  nyugodt pihenést.

(Ha egyéb illóolajat használsz- például citrus illóolajokat, a természetes színanyaguk miatt foltot hagyhatnak, ezért ilyenkor jó megoldás egy összegyűrt papírzsepire cseppenteni az illóolajokat és azt helyezni a párna széléhez.)


Esténként a talpadra kenve alkalmazd

-a nyugodt alvást biztosító, ellazító, immunerősítő illóolajokat 


- talpra kenve az illóolajok hatóanyagai rövid időn belül bekerülnek a véráramba és ott hatnak, ahol szükséges – ha ismered a talp reflexzónáit, akkor még pontosabban tudsz célozni az érintésünkkel, és az illóolajos talpmasszázzsal


 cseppents 1-1 csepp illóolajat 1-1 csepp  Jojoba bőrápoló olajban oldva mindkét talpad közepére, és masszírozd be az ott található Vese 1-es akupresszúrás pontb,írja az medinatural.hu

TRÜKKÖK- TIPPEK A PIHENTETŐ MINŐSÉGI ALVÁSHOZ

 

A PIHENTETŐ ALVÁSHOZ   →   nagyon fontos, hogy jelen legyen az életedben a kielégítő mozgás, ezért valamilyen formában érdemes beépítened a mindennapokba. Akár egy könnyed esti sétával már sokat tettél a pihentető alvás érdekében.

A PIHENTETŐ ALVÁSHOZ   →   a hálószobát szellőztesd ki a kora esti órákban, így a beáramlott friss levegő  sokat segít az elalvásban. 

A PIHENTETŐ ALVÁSHOZ   →   alvás előtt közvetlenül ne tévéz, ne internetez, és ne játssz a neten, mert ez felpörgeti az agyadat, és utána sokkal tovább tart, hogy lecsillapítsd az elmédet. 

Na jó, ezt a pontot talán a legnehezebb betartani, hiszen manapság ez már mindannyiunk életének részét képezik

-ezt a  cikket is már jócskán az éjszakába fordulva írom,- de van egy egyszerű tippem, amivel sokat tehetsz, hogy felkészítsd az agyadat a pihentető alvásra!

 Ma már minden rendszeren -számítógépen, telefonon- van éjszakai üzemmód, ami vöröses meleg színre állítja a monitort, a természetben lejátszódó sötétedést szimulálva- ezzel  segítve az agyad felkészíteni az alvásra. Keresd meg és használd ezt a funkciót!

A PIHENTETŐ ALVÁSHOZ   →   egy kellemes meleg aromafürdő segít ráhangolódni az esti pihenésre, használj a fürdővízhez nyugtató, relaxáló illóolajokat, melyek csillapítják a feszültséget, és a központi idegrendszerre gyakorolt harmonizáló hatásuknál fogva megkönnyítik az elalvást. 

A PIHENTETŐ ALVÁSHOZ   →    a hálószoba hőmérsékletét 2-3 fokkal próbáld meg csökkenteni-legyen hűvösebb, mint a többi helyiségben.

A szakemberek szerint a kb. 18 fok a megfelelő a szervezetünk, agyunk kielégítő regenerálódásához. Próbáld minél inkább megközelíteni ezt a hőmérsékletet (ha fázós vagy használj pizsamát, meleg takarót, elég ha a fejed hűvösben van).

A PIHENTETŐ ALVÁSHOZ  →    próbáld a lehető legjobban elsötétíteni a hálószobát.

A PIHENTETŐ ALVÁSHOZ  →    használj természetes elalvást segítő illóolajokat!

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!