Ezért érdemes gyakran tojást fogyasztani!

Ezért érdemes gyakran tojást fogyasztani!

A következőkben pár olyan érvet ismertetünk, amelyek a tojásfogyasztás előnyeire hívják fel a figyelmet. A tojásban nagyon sok fehérje, és aminosav...

A következőkben pár olyan érvet ismertetünk, amelyek a tojásfogyasztás előnyeire hívják fel a figyelmet. A tojásban nagyon sok fehérje, és aminosav található, és figyelem, mind a kilenc esszenciális aminosavat megvan benne, amely ebben a formában nagyon ritka.

Fotó: Flickr.com

A tojás ma már nem igazán örvend népszerűségnek, függetlenül attól, hogy főzve, hígan vagy rántva tesszük reggel az asztalra. Ennek fő oka, hogy egyes vélemények szerint elősegíti a koleszterin megemelését a vérben. Noha voltaképpen a hosszú láncszerkezetű telített zsírok ennek az okozói. A szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők is legalább heti 2–3 tojás sárgát nyugodtan elfogyaszthatnak.

Segít az agy működésében

A tojás sok Omega-3 zsírsavat tartalmaz, de gazdag kolinban, lecitinben és B12 és D-vitaminban, ezek pedig nagyszerűen serkenti az agyműködést.

Szabályozza az egészséges testsúlyt (!)

 

Nem hiába kezdték dédapáink egy kiadós tojásrántottával a napot. A tojás elfogyasztása után igencsak telt érzést okoz, és ráadásul hosszú ideig erőt, energiát biztosít és még a vércukorszintet sem emeli meg. Pár fehérje pedig szó szerint elnyomja az éhségérzetet, így óránként nem tör ránk a falánksági roham sem.

Jó a szemnek

Fotó: Wikipedia.org

Izmosodj tojással

Magas fehérjetartalmának köszönhetően a tojással sikeresen gyarapíthatjuk izomzatunkat, hiszen az izmok felépítésében a legfontosabb elem a fehérje. Az albumin elnevezésű fehérje segíti több fehérje felszívódását. A főt tojásban is ugyanúgy megtalálhatók a fehérjék, ezért nem kell, sőt nem ajánlott nyers tojást fogyasztani senkinek.

Szebb haj, szebb körmök

Ennek a két testrésznek a felépítésében is fontos szerepet játszanak a fehérjék, ezért a tojás fogyasztásával szebb lehet hajunk, erősebb és fehérebb a körmünk.

Csökkenti a rák kialakulását

Antioxidáns hatóanyagainak köszönhetően megelőzhetők a különböző daganatos megbetegedések. Főként nőknek ajánlott a tojásfogyasztás, hiszen 24 százalékkal csökkenti a mellrák kialakulásának esélyét

Egészségesebb magzat

Azok a kismamák, akik a terhesség ideje alatt fogyasztanak tojást, ezzel a még meg nem született gyerekük egészségét szolgálják, hiszen csökken a mentális egészségkárosodásnak a kockázata, és a krónikus betegségek is ritkábban fordulnak elő. Ez a kolin hatásának köszönhető, amely még segít a magzat agyának fejlődésében és a születési rendellenességeket is megakadályozhatja.

Forrás: twice.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!