Ezért legyen mindig a kertedben egy kanál cukros víz

Ezért legyen mindig a kertedben egy kanál cukros víz

Ezzel az egyszerű trükkel megmentheted a bolygónkat és néhány évvel meghosszabbíthatod életét. Itt a nyár és egyre melegebb az idő. Sok helyen...

Ezzel az egyszerű trükkel megmentheted a bolygónkat és néhány évvel meghosszabbíthatod életét.

Itt a nyár és egyre melegebb az idő. Sok helyen megjelennek a méhek de ezek a kis állatok rengeteg embert zavarnak. Van, aki úgy gondolja, hogy igazi katasztrófa az, ha megjelennek és kevesen tudják azt, milyen fontosak ezek a kis lények a természet számára.

Ezek az emberek annak is a tudatában vannak, hogy a méhek végzik a beporzást ami az élelmiszerek szempontjából nagyon hasznos munka. A méhek ezért sok ember számára termelnek indirekt módon ennivalót, erről már a népszerű tudós és műsorvezető David Attenborough is sokat beszélt.

Egyika következőket írtja le arról, milyen negatív következményei lesznek annak, ha nem figyelünk ezekre az apró állatokra:

“Az elmúlt öt év folyamán a méhállomány egyharmadával csökkent.” -írta David Attenborough és hozzátette:

“Ha a méhek eltűnnének a bolygónkról, az emberiségnek csupán négy éve maradna.”

Ez a tudós, aki számtalan természetfilmet készített a Földön élő állatokról és növényekről, most egy nagyon fotnos üzentet szeretne megosztani mindenkivel.

Mi egy nagyon egyszerű módszerrel tudunk segíteni azon, hogy a természeti egyensúly továbbra is fennmaradjon a Földön.

“Az év ezen időszakában a méhek talán úgy viselkednek, mintha mindenkit meg akarnának csípni. Ez azonban messze nem így van. Az állatok gyakran kimerülnek út közben és egyszerűen nincs annyi energiájuk, hogy visszatérjenek a kaptárba.”- írta a tudós és hozzátette:

“Ha egy fáradt kis méhet találsz a lakásodban, adj neki egy kis cukros vizet. A legjobb az, ha egy kanálra teszed ezt, ahonnan a méhecske majd el tudja fogyasztani. Így tudsz rajta segíteni.”

Többen is írtak erre a bejegyzésre a Facebook-on, az egyik férfi így fogalmazott:

“A múlt héten segítettem egy méhecskén, adtam neki cukros vizet, ő ezt megitta aztán pihent egy-két percet és már el is ment.”

“Sokkal jobban érezte magát, miután adtunk neki egy kis cukros vizet, egy kicsit még röpködött aztán továbbállt.” – írta egy másik.

Forrás: csodalatos.co

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!