Fantasztikus változások jönnek az áram- és gázszolgáltatásban!A fogyasztókat is jelentősen érinteni fogja! Érdemes tájékozódni, mert ritka az ilyen jó hír!

Fantasztikus változások jönnek az áram- és gázszolgáltatásban!A fogyasztókat is jelentősen érinteni fogja! Érdemes tájékozódni, mert ritka az ilyen jó hír!

Ma szavazott az Országgyűlés a gáz- és a villamosenergia szabályozását érintő törvényjavaslatról illetve annak módosításáról, ami a fogyasztókat is...

Ma szavazott az Országgyűlés a gáz- és a villamosenergia szabályozását érintő törvényjavaslatról illetve annak módosításáról, ami a fogyasztókat is jelentősen érinteni fogja.A törvénymódosítás célja az, hogy a célja a közmű-csatlakozások gyorsabban menjenek és a hatósági vizsgálatok határideje csökkenjen.

A következő változások jönnek : Szigorúbban fogják ellenőrizni a gáz csatlakozóvezeték és a felhasználói berendezések kivitelezési terveit, amelyet a kivitelezés megkezdése előtt műszaki-biztonsági szempontok alapján felülvizsgálatra kell benyújtani a földgázelosztóhoz.

A villamosenergia átviteli, elosztó hálózlózathoz történő csatlakozás is felgyorsulhat, a csatlakozást a hálózati engedélyes csak műszaki okokra hivatkozva tagadhatja meg. A felülvizsgáltra szánt idő itt is gyorsabbá válhat.

A fentiek mellett a hatósági vizsgálatokhoz, bizonyos szolgáltatásokhoz kapcsolódó díjazás mértéke is változik majd. A műszaki-biztonsági hatósági eljárás díjtalan lenne az egyetemes szolgáltatásra jogosultak részére gáz- és villamoselosztóhálózathoz történő csatlakozás esetén. A csatlakozási díj megfizetése alól pedig a fogyasztásmérő kapacitása alapján mentesülhetnek a fogyasztók. Egy új rendelkezés szerint a villamos energia hálózati csatlakozást az igénybejelentő saját beruházásban is megvalósíthatja, a bejelentett és jogosult villanyszerelők nyilvántartásában szereplő vállalkozások közül kiválasztott vállalkozással.

A földgáz szektorban a kivitelezési munkát a bejelentett és jogosult gázszerelők nyilvántartásában szereplő gázszerelők közül a fogyasztó által kiválasztott vállalkozó végzi. Ezt a megoldást tervezik átültetni a villamos áram szektorba is: a megrendelő is jogosult vállalkozót választani a bejelentett és jogosult villanyszerelők nyilvántartásából. Hasonlóképp a gázszektorhoz, a villanyszerelők jogosultságára vonatkozó szabályokat és nyilvántartást a kormány a jövőben rendeletben szabályozná. -írja  a http://nrgreport.com

Tömören :

Gyorsabb és olcsóbb lesz a gáz és áram bevezetése!

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!