Figyelem! 18 megyére adtak ki riasztást a várható ónos eső és havazás miatt!pár órán belül itt van!

Figyelem! 18 megyére adtak ki riasztást a várható ónos eső és havazás miatt!pár órán belül itt van!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.01.31. kedd éjfélig Hideg A keddre virradó éjjel ismét az észak-magyarországi, észak-alföldi...

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.01.31. kedd éjfélig

A keddre virradó éjjel ismét az észak-magyarországi, észak-alföldi térségben több helyen -15 fokig, vagy az alá csökken a hőmérséklet, egy-egy helyen azonban továbbra is lehet -20 fokot elérő minimum (de a korábbiakhoz képest egyre kevésbé lesz jellemző; a hideg enyhülése kezdődik).

Látási viszonyok

Főként az Alföldön, északkeleten többfelé várható zúzmarás köd, helyenként pár száz méter alatti látástávolsággal. Napközben átmenetileg ritkul a köd, javulnak a látási viszonyok. A rétegfelhőzetből, ködből gyenge hószállingózás, ónos szitálás helyenként kialakulhat. Hó

Keddre virradóan a főváros tágabb környezetében már eshet lepel-1 cm körüli friss hó, majd a déli óráktól az északi megyékben többfelé várható havazás, melyből az ország északkeleti negyedében (beleértve Budapestet is) várható lepel - 5, 7 körüli friss hóréteg (a nagyobb mennyiség az Északi-középhegység nyugati felén várható).

Ónos eső

Kedd délutántól a gyenge havazással kezdődő csapadék halmazállapota ónos esőre vált a Győr-Dunaújváros-Debrecen vonaltól délre, azonban a késő esti órákban az intenzitás növekedésével a Dél-Dunántúlon több mm (~5) ónos eső eshet.

2017.01.30. 10:25 Országos Meteorológiai Szolgálat

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!