Figyelem! JÉGESŐVEL JÖN VISSZA A ROSSZ IDŐ!

Figyelem! JÉGESŐVEL JÖN VISSZA A ROSSZ IDŐ!

Rosszra fordul az idő: jégesővel érkezik a felhőszakadás A szél továbbra is erősen fúj majd. Jég is eshet. Csütörtökön a nap nagy részében felhős...

Rosszra fordul az idő: jégesővel érkezik a felhőszakadás
A szél továbbra is erősen fúj majd.

Jég is eshet.

Csütörtökön a nap nagy részében felhősfelhős lesz az idő, és délutántól záporok is kialakulhatnak. Továbbra is erősen fog fújni a szél, de fokozatosan mégis felmelegszik a levegő. Délután 21-26 fok várható. Pénteken egész nap borult lesz ég, és többfelé kell záporokra, zivatarokra számítani – írja az Időkép. De ami még ennél is rosszabb, hogy helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet viharos szél kíséretében. Napközben 22-27 fok várható, de a zivatarok után lehűl a levegő.

ERŐS SZÉL, KEVÉS FELHŐ LESZ JELLEMZŐ
Csütörtökön is változóan felhős idő lesz a jellemző sok napsütéssel, a délutáni óráktól keleten, északkeleten futó záporok, elvétve egy-egy zivatar is kialakulhatnak. Megélénkül, megerősödik, nyugaton viharossá is fokozódhat a déli, délnyugati szél. A 4-8 fokos hajnal után a nagy mértékű nappali felmelegedés délutánra 22-26 fokot is hozhat.
Nem lesz front térségünkben.

Melegebb napok jönnek záporokkal, zivatarokkal
Pénteken már országszerte erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, szerte az országban záporok, zivatarok kialakulására kell számítani. Helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet, viharos szél kíséretében. Hajnalban 11-16, napközben 23-27 fok valószínű, de a zivatarokat követően visszaesik a hőmérséklet.

Szombaton sokfelé záporokra, elsősorban a keleti országrészben újabb zivatarok kialakulására is számíthatunk. Élénk, időnként erős lehet az északnyugati szél. Délután 20-24 fok közötti maximumokat mérhetünk.
Vasárnap és hétfőn a Dunántúlon és a Duna vonalában ismét számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Az északias szél helyenként megélénkül. Délutánonként 20-24 fok közötti csúcshőmérsékletek várhatók.

Forrás : idokep.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!