Fontos határidő közeleg minden munkavállalónak, dolgozónak! ITT VANNAK A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK!

Fontos határidő közeleg minden munkavállalónak, dolgozónak! ITT VANNAK A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK!

Nagyon fontos papírt kapsz a munkahelyedtől januárban – ha nem akkor baj van! Mindenkinek nagyon fontos határidő közeleg: január 31-ig minden...

Nagyon fontos papírt kapsz a munkahelyedtől januárban – ha nem akkor baj van!

Mindenkinek nagyon fontos határidő közeleg: január 31-ig minden munkavállalónak meg kell kapnia az előző évi jövedelméről szóló igazolást. E nélkül nem tudjuk elkészíteni az adóbevallásunkat! Itt vannak a legfontosabb tudnivalók és a legfontosabb határidők az idei évre!-írja a  penzcentrum.hu

MAGÁNSZEMÉLYEK 2017-ES ADÓNAPTÁRA
Január 31.
A munkavállalónak meg kell kapnia az előző évi jövedelméről szóló igazolást a munkáltatótól.
És eddig lehet nyilatkozni arról, hogy a munkáltató állapítsa meg az adót.
Március 15.
Meg lehet nézni ügyfélkapunk a NAV által elkészített tervezetet, vagy eddig lehet igényelni annak papír alapú formátumát.
Március 20.
Minden, a bevalláshoz szükséges papírt át kell adni a munkáltatónak, ha ő készíti a bevallást.
Április 30.
Ha a NAV készíti az adóbevallást, ekkor küldi ki az adózónak, hogy ellenőrizze és hagyja jóvá.
Május 22.
Eddig kell beküldeni az adóbevallásokat, és nyilatkozni az 1+1 százalékról.
 
Idén már a  kötelező adatszolgáltatás miatt az adóhatóság mindenkinek elkészíti a bevallási nyilatkozatát, ezt kérni sem kell.Ezt a  bevallási nyilatkozatot 2017. március 15-ig lehet megnézni az ügyfélkapunk keresztül illetve akinek erre nincs lehetősége, a kérheti a bevallási nyilatkozat postázását is  a lakcímére.FIGYELEM! A papír alapú bevallási tervezethez kérelmet kell benyújtani, ez történhet levélben kötetlen formában, a NAV ügyfélszolgálatán személyesen, vagy a telefonos tájékoztató rendszerén , és a honlapján elérhető űrlapon keresztül is.
  Ha úgy döntöttél, hogy inkább a munkahelyed csinálja meg az adóbevallásodat, akkor március 20. nagyon fontos határidő számodra, eddig kell minden fontos iratot eljuttatnod a munkahelyednek az adóbevallás elkészítéséhez.Ebben az esetben tudsz rendelkezni az adód 1+1 százalékáról.   Aki az adóhatóságot bízta meg a bevallás elkészítésével, annak április 30-ig a NAV megküldi az elkészített bevallást, amit leellenőrizve (ha szükséges kijavítva) vissza kell küldeni a hatóságnak május 22-ig.

 

A szükséges nyomtatványok a NAV honlapján letölthetők!


Forrás : http://www.penzcentrum.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!