GYÁRI CSOMAGOLÁSBAN LÉVŐ, NEM ROMLANDÓ, TARTÓS ÉLELMISZER RÁSZORULÓKNAK! >> ANONIM MÓDON ÁTVEHETŐ! MUTATJUK HOL!

GYÁRI CSOMAGOLÁSBAN LÉVŐ, NEM ROMLANDÓ, TARTÓS ÉLELMISZER RÁSZORULÓKNAK! >> ANONIM MÓDON ÁTVEHETŐ! MUTATJUK HOL!

Gyári csomagolású, fel nem bontott, nem romlandó élelmiszerek teljesen ingyen rászorulóknak- nem kell rászorultságot igazolni! Kizárólag gyári...

Gyári csomagolású, fel nem bontott, nem romlandó élelmiszerek teljesen ingyen rászorulóknak- nem kell rászorultságot igazolni!

Kizárólag gyári csomagolású, bontatlan, nem romlandó, száraz élelmiszer, konzervet, gyümölcsöt, zöldségfélét, péksüteményt, nem romlandó élelmiszert kaphatsz ingyen ha rászoruló vagy!

Harmadik szeretetláda felállításával ünal ünnepelt szombaton az Ételt adok – Ételt kapok internetes mozgalom szegedi csoportja.

Ismét Szeretetládát állítottak fel Szegeden. Az első, Rókusi templomnál lévő szeretetládájuk ugyanis kétéves, a második, a Kazinczy utcai evangélikus templomnál lévő ládát pedig egy éve helyezték ki. Internetes közösségük már 1300 tagot számlál. A lelkes kemény mag harmadszor is a fagyos idővel dacolva fúrt-faragott-hegesztett órákon át, hogy a rászorulók támogatói méltó helyet találjanak adományaiknak a Híd Közösség Párizsi körút 3. alatti közösségi házánál. -írja a delmagyar.hu

Az Ételt adok – ételt kapok csoport tavaly szerveződött, tagjai a segítségnyújtásnak azt a módját választották, hogy szeretetládát helyeztek el a Rókusi templomnál. A láda úgy néz ki, mint egy villanyóraszekrény, s ez nem véletlen, hiszen egy erősárammal foglalkozó cég ajánlotta fel, és készítette el az adománygyűjtőknek.

Somi Béla, az Ételt adok – ételt kapok csoport egyik alapítója a Kossuth Rádió Közelről című műsorában elmondta: a második láda létesítését az inspirálta, hogy nagyon sok jó szándékú, önzetlen adományozó kereste fel a Rókusi templomnál lévő ládát, és tett bele élelmiszert. Iskolai osztályok is segítettek, de kaptak adományt külföldről, még Ausztráliából is. Egy éven át folyamatosan volt élelmiszer a ládában.

Somi Béla hangsúlyozta: már az első láda kihelyezésénél is felhívták a segíteni vágyók figyelmét – és ezzel kapcsolatban az Élelmiszerbiztonsági Hivataltól is kaptak állásfoglalást –, hogy kizárólag gyári csomagolású, bontatlan, nem romlandó, száraz élelmiszert, konzervet, tegyenek a ládákba, illetve olyan gyümölcsöt, zöldségfélét, péksüteményt, amely nem romlandó, hideg időben pedig nem fagy meg.

A ládákban található ételekből bárki elviheti a számára szükséges mennyiséget, de a Ételt adok – ételt kapok csoport kéri, hogy a rászorulók a később érkezőknek is hagyjanak, ezért talán kicsit nevelő célja is van a szeretetládán található „Hagyj másnak is!” feliratnak.

Forrás : hirado.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!