Gyászol a magyar rendőrség, tragikus körülmények között halt meg a törzszászlós!

Gyászol a magyar rendőrség, tragikus körülmények között halt meg a törzszászlós!

Elhunyt egy magyar rendőr Macedóniában. Plajner Ferenc címzetes rendőr törzszászlós a macedón-görög határ megerősítésére kiutazott magyar rendőri...

Elhunyt egy magyar rendőr Macedóniában.

Plajner Ferenc címzetes rendőr törzszászlós a macedón-görög határ megerősítésére kiutazott magyar rendőri kontingens tagja volt. Szabadidejében, sportolás közben vesztette életét 2018. október 18-án. Hazaszállításáról a rendőrség gondoskodik.

Magyarország rendőrsége megrendülve és együttérzéssel osztozik az elhunyt kolléga családjának fájdalmában.-írja a police.hu

Idén tizedik alkalommal, egy hónapig láttak el külszolgálatot az európai határok védelmének érdekében.

Gulyás Zsolt r. ezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese 2018. október 19-én Szegeden, a Rendészeti Szakgimnáziumban fogadta a Macedóniából hazatérő rendőri kontingens tagjait.

Macedóniában a magyar rendőrök a helyi határrendészekkel együttműködve, fő feladatukként járőrszolgálatot láttak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködtek az embercsempészek és a Macedónia területére belépő illegális migránsok előállításában. A kontingensben részt vevő szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítettek szolgálatot, hanem a mélységi területen található utakon is.

Az egységek tagjai terepjáró képességű szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel és hőkamerákkal támogatták az érintett határszakaszok védelmét.

A Macedónia területén eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látták el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a macedón fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolták.

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!