HA 10 ÉS 25 ÉV KÖZÖTTI GYERMEKE VAN, AKKOR EZT MINDENKÉPPEN ELLENŐRIZZE HALADÉKTALANUL!!

HA 10 ÉS 25 ÉV KÖZÖTTI GYERMEKE VAN, AKKOR EZT MINDENKÉPPEN ELLENŐRIZZE HALADÉKTALANUL!!

FIGYELEM! HA NINCS A GYERMEKÉNEK ILYEN IRATA, AZ 2017. JANUÁR 1-TŐL NAGYON SOKBA FOG KERÜLNI!CSINÁLTASSA MEG HALADÉKTALANUL! Több tízezer forint...

FIGYELEM! HA NINCS A GYERMEKÉNEK ILYEN IRATA, AZ 2017. JANUÁR 1-TŐL NAGYON SOKBA FOG KERÜLNI!CSINÁLTASSA MEG HALADÉKTALANUL!

Több tízezer forint állami támogatástól is eleshetnek azok a szülők, akiknek 10 és 25 év közötti gyermeke november 30-ig nem kapta meg az adóazonosító jelét a NAV-tól, mivel 2017. január elsejétől az érintettek munkáltatója nem tudja majd érvényesíteni a családi adókedvezményt a havi bérből levont adóval szemben, hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Baker Tilly Hungária.-írja  a http://www.tozsdeforum.hu

Nem mindenki kapta meg
A személyi jöv�vedelemadó törvény (SZJA) bevezetett változása alapján a NAV-nak november 30-ig több százezer olyan gyermek részére kellett volna elküldenie az adóazonosító jelet tartalmazó adókártyát, akik 2006. január 1. előtt születtek és év végéig még nem töltik be 25. életévüket.

A Baker Tilly információi szerint azonban nem minden érintett kapta meg kártyáját. (A változást eredetileg már idén január elsejétől be akarták vezetni, de tekintettel az érintett fiatalok nagy számára, ezt kitolták 2017. január 1-re.)
„Amennyiben az érintettek erről még nem kaptak hivatalos tájékoztatást, akkor javasolt a szülőknek, vagy nagykorú fiatal esetén személyesen érdeklődni a legközelebbi NAV ügyfélszolgálaton” – hívta fel a figyelmet Mitrik Kornélia, a Baker Tilly Hungária bérszámfejtési és expat szolgáltatások szenior menedzsere.

Nagyon nem mindegy
A törvény értelmében 2017. január 1-től már csak akkor vehető igénybe a családi adókedvezmény, ha az eltartottak adóazonosító jele is rendelkezésre áll. Mivel az adóazonosító jel megképzése a gyermekek részére csak 2006 óta működik automatikusan, a korábban születettek esetén ezt az azonosítót az adóhatóságtól kell megigényelnie az érintettnek.

A Baker Tilly szakértője hangsúlyozta, hogy a 16T34-es nyomtatványon lehet kérelmezni az adóazonosító jel kiállítását azon gyermekek részére, akik után családi kedvezmény vehető igénybe.

Mitrik Kornélia hozzátette, hogy adóazonosító jel nélkül a munkáltató nem fogja tudni érvényesíteni a családi adókedvezményt a bérszámfejtés folyamatában, ami egy háromgyerekes család esetén havonta már százezer forint kiesést is jelenthet.

Forrás :http://www.tozsdeforum.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!