Ha ezt a dalt hallgatjuk, 65 százalékban csökken a bennünk lévő idegesség, feszültség!

Ha ezt a dalt hallgatjuk, 65 százalékban csökken a bennünk lévő idegesség, feszültség!

A túlzott idegesség, nyugtalanság, ingerlékenység több száz millió ember életét nehezíti meg. Csak az Egyesült Államokban a felnőtt lakosság 18...

A túlzott idegesség, nyugtalanság, ingerlékenység több száz millió ember életét nehezíti meg. Csak az Egyesült Államokban a felnőtt lakosság 18 százalékát, azaz több mint 40 millió embert érint ez a kellemetlen állapot.

 

Az okok mögött állhat a genetika, személyiségtípus, az agyban folyó kémiai folyamatok ingadozása, de nyilván kellemetlen élethelyzetek is kiválthatják ezt a negatív közérzetet, akárcsak az elektronikus készülékek, amelyek fokozzák a nyugtalanság érzetünket.

A közösségi oldalak sem tesznek jót az idz idegeinknek, sem a fiataloknak, sem az idősebbeknek, hiszen állandóan azzal vagyunk elfoglalva, hogy ki mit csinál, hol jár, mi történik a nagyvilágban. És érdekes módon hiába van olykor több ezer ismerősünk az online térben, mégis gyakran érezhetjük magányosnak, akár depressziósnak magunkat, mert egy igazi beszélgetést, közös élményt nem helyettesíthet egy bejegyzés közzététele, lájkolása, megosztása. A fiatalok többsége egyre védtelenebb, visszahúzódóbb, félénkebb a való életben, mert nem nagyon kell kiállnia magáért, nem kell face-to-face beszélgetni egy problémáról. Ezért fontos az, hogy ismét erőre kapjunk, az idegeink simuljanak ki, és tudjunk higgadtan, nyugodtan dönteni, élni.

Brit ideggyógyászok újabban azt kezdték vizsgálni, hogy egyes zenék, dallamok milyen hatással vannak az idegállapotra. A vizsgálatban résztvevőknek nehéz kirakósokat kellett megoldaniuk, különböző stressz szinten. A puzzle-rakosgatás közben, a tudósok különböző dallamokat játszottak le, figyelve az emberek légzését, agyfunkcióit, szívverését és vérnyomását.

És e dal esetében, amely a videó elindításával fel fog csendülni, azt figyelték meg, hogy a vizsgált személyeknél 65 százalékban csökkent az idegesség, stressz.

A dalt a Marconi Union nevű zenekar szerezte, címe Weightless, azaz súlytalanság. A zeneszerzők speciális hangokkal, dallamokkal dolgoztak, amelyek hatására egyensúlyba kerül a szervezet hormonháztartása, csökken a vérnyomás, lassul a szívverés.

Figyelem! Vezetés közben nem ajánlott ezt a zenét hallgatni!

 

Forrás: filantropikum.com

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!