Hadat üzent a birodalomnak Orbán Viktor

Hadat üzent a birodalomnak Orbán Viktor

Azt kívánjuk Európa népeinek, hogy „hulljon le szemükről a hályog, hogy lássák és értsék; keresztény kultúra nélkül nem lesz szabad élet Európában,...

Azt kívánjuk Európa népeinek, hogy „hulljon le szemükről a hályog, hogy lássák és értsék; keresztény kultúra nélkül nem lesz szabad élet Európában, keresztény kultúránk megvédése nélkül elveszítjük Európát, és Európa nem lesz többé az európaiaké” - mondta Orbán Viktor kormányfő pénteken Budapesten, a Múzeumkertben.

„Ma itt vannak velünk a lengyelek, itt vannak velünk ma is, ahogy végig velünk voltak 1848-ban és 49-ben és a 20. században is: miniszterelnök úr, kérem fogadja a magyarok szívből jövő jókívánságait, a lengyelek nélkül ma Magyarország sem lenne szabad és Európát sem lehetne újraegyesíteni. Önök ezzel megváltoztatták a történelmet, visszaszerezhettük a szabadságot. Kalapunkat megemelve tisztelgünk a lengyel nép előtt. Lengyelország különleges helyet foglal el a magyarok szívében” – kezdte beszédét a kormányfő.

Valójában sohasem győztek le bennünket

Orbán Viktor szerint hiába torkolltak a magyar szabadságharcok rendre újabb megszállásokba, valójában sohasem győztek le bennünket: „itt, a birodalmak árnyékában, a civilizációk útkereszteződésében a haza megmaradásáért, a nemzet megtartásáért és a keresztény kultúráért vívott háborúkat mi végül mindig megnyertük".

„Voltunk, vagyunk és leszünk. A magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez. És így lesz újra és újra, amíg világ a világ. Ez a legnagyobb diadal, amit egy magunkfajta európai nemzet arathat a birodalmak felett” - mondta a miniszterelnök.

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!