Időjárási riasztás! Ha ilyet látsz az égen azonnal menj fedett helyre! Nem játék!

Időjárási riasztás! Ha ilyet látsz az égen azonnal menj fedett helyre! Nem játék!

Elképesztő szupercella – a napokban, hetekben bármikor láthatsz ilyet! HA MEGLÁTOD AZONNAL MENJ FEDETT HELYRE! Szupercella tombol az ország...

Elképesztő szupercella – a napokban, hetekben bármikor láthatsz ilyet! HA MEGLÁTOD AZONNAL MENJ FEDETT HELYRE!

Szupercella tombol az ország észak-keleti részén!Három megyében narancsriasztás van érvényben jelen pillanatban is!

 Szupercella alakult ki északkeleten, melyet felhőszakadás és károkozó jég is kísér. A hirtelen lehulló, nagy mennyiségű csapadékot villámárvíz is követheti a hegyvidéki területeken.

Döb­be­ne­tes gyor­sa­ság­gal vál­toz­nak a lég­köri vi­szo­nyok, oly­kor egé­szen kü­lön­le­ges alak­za­tok jön­nek létre a fel­hők­ből.Ilyen például a szupercella is, elképesztő szupercellát fotóztak Magyarországon, Losonc mellett!

Akár te is láthatsz ilyen szupercellát a hétvégén.Sok helyen van rá esély, nem lesz túl barátságos az időjárás a hétvégén!

A szupercella hevesebb, mint egy átlagos cella vagy zivatarfelhő, mert ebből akár 2 cm-es vagy nagyobb jég is hullhat, és 100 km/órás széllökés is lehetséges. A villámok száma percenként meghaladhatja a 80 000 kisülést.

Ha ilyet látunk, mindenképpen menjünk fedett helyre, mert nagyon veszélyes lehet a szabadban tartózkodni!

EZT TEGNAP VIDEÓZTÁK LE FEJÉR MEGYÉBEN >>>>>

Szupercella általában heves zivataroknál jön létre, melyek zivatarláncokba fejlődnek.

Amikor egy forró, meleg periódust egy markáns hidegfront szakít meg, zivatarláncokba rendeződhetnek. A zivatarláncok szabályosan rendezett viharfelhők, amik több kilométer hosszúságúak is lehetnek. Az ilyen láncokban kialakulhatnak fejlett zivatarfelhők is, amelyeket szupercellának nevezünk. A szupercella hevesebb, mint egy átlagos cella vagy zivatarfelhő, mert a szupercellából akár 2 cm-es vagy nagyobb jég is hullhat, akár 100 km/h széllökés is lehetséges, és a villámok száma percenként meghaladhatja a 80 000 kisülést. A szupercellából nem kizárt, hogy kialakulhat egy-egy tuba vagy tornádó. Az ilyen szupercellák kipattanásakor abban a régióban, amiben kipattant, előfordulhat a piros riasztás is, amely igen erős vihart jelent.

Forrás : wikipedia.org

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!