Így tüntesd el az összes hangyát a házadból örökre ezzel a filléres keverékkel

Így tüntesd el az összes hangyát a házadból örökre ezzel a filléres keverékkel

    A hangya az egyik legidegesítőbb rovar, akit el tudunk képzelni a házunk körül. Mindenhol ott van...

 

 

A hangya az egyik legidegesítőbb rovar, akit el tudunk képzelni a házunk körül. Mindenhol ott van percek alatt, és szinte lehetetlen kiírtani. Van azonban egy jól bevált recept, amit nem olvashatsz mindenhol. Ezt most megosztjuk veletek!

A recept legfontosabb összetevője az úgynevezett nátrium-borát, amelynek a köznap elnevezése a bórax. Nagyanyáink előszeretettel használták ezt a szert takarításra és más egyebekre. Ez a szer ma is kapható, mezőgazdasági boltokban könnyen beszerezhető.

A hangyairtó összerakásához 2 evőkanál bórax, 1 bögre meleg víz, fél bögre cukor és egy vattagolyó szükséges, használj hozzá gumikesztyűt is, mert a szer irritálja a kéz bőrét, kerüld el, hogy érintkezzen vele.

 

A bóraxot keverd össze a vízzel és a cukorral egy műanyag tálkában – legjobban akkor jársz, ha egy kidobható tálkát használsz, például fagyis tartályt, esetleg nagy tejfölös- vagy joghurtospoharat -, ezután tegyél bele a keverékbe egy vattagolyót, amit utána tegyél ki a hangyák vonulási útvonalára.

A rovarok imádják a cukrot, ezért rámennek a golyóra, de ez végzetes lesz számukra. Fontos, hogy ételek mellé  ne tedd a frissen elkészített hangyairtót, és ha kicsi gyereked vagy házi kedvenced van, akkor inkább ne alkalmazd ezt a keveréket, mérgezést okozhat.

Forrás: www.aztbeszelik.com

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!