iPhone 7 – az Apple bemutatta az iPhone új generációját

iPhone 7 – az Apple bemutatta az iPhone új generációját

Ahogyan az várható volt, a mai Apple eseményen bemutatták az új iPhone 7 és iPhone 7 Plus készülékeket, amelyek bár alakra jóformán teljesen azonosan néznek ki az iPhone 6s-sel, belül radikális változások történtek. Új színek, új home gomb, új kamerák, por-, cseppálló és vízlepergető kivitel, sztereó hangszórók, hosszabb akkumulátor használat. Nézzük is részletesen ezeket.

Ahogyan az várható volt, a mai Apple eseményen bemutatták az új iPhone 7 és iPhone 7 Plus készülékeket, amelyek bár alakra jóformán teljesen azonosan néznek ki az iPhone 6s-sel, belül radikális változások történtek.

Új színek, új home gomb, új kamerák, por-, cseppálló és vízlepergető kivitel, sztereó hangszórók, hosszabb akkumulátor használat. Nézzük is részletesen ezeket.

 

Az új iPhone két új színt kapott: az egyik a “jet black”, ami magyarul a “kozmoszfekete” fordítást kapta, a másik pedig a sima “black”. Ebből az első fényesre polírozott készülékházzal, míg a másik pedig matt felülettel rendelkezik. Az antennacsíkok pedig a pletykáknak megfelelően átkerültek a készülék alsó és felső éléhez.

Az új home gomb immár nyomásérzékeny, ahogyan a Force Touch trackpad a MacBook Pro esetén. Ezzel együtt a Taptic Engine is frissült, hiszen a mechanika mozgása helyett annak érzetét kell visszaadnia – ráadásul ez API által vezérelhető is lesz.

Az iPhone-ok esetén az iPhone 6s már némileg ellenált a víznek, de az iPhone 7 már IP67-es minősítésű por-, cseppálló és vízlepergető tulajdonsággal is rendelkezik.

A megújult kamera az összes iPhone 7 esetén rendelkezik optikai képstabilizátorral, tehát ez már nem csak a Plus modellek kiváltsága. Az objektív f/1.8-as fényerőt kapott, 6 lencsetaggal, és 12 megapixeles érzékelővel, ami 60%-kkal gyorsabb, mint elődje.

A négy LED-es True Tone vaku 50%-kkal nagyobb fényerővel rendelkezik, és a mesterséges fények esetén tapasztalható villogás érzékelésére és ellensúlyozására is képes. A kamera új, Apple tervezésű ISP (Image Signal Processor) képfeldolgozó chipet kapott, és már RAW képek mentése is lehetséges. Az előlapi kamera is frissült, immár 7 megapixeles a FaceTime HD kamera.

Az iPhone 7 Plus esetén két 12 megapixeles kamera van, különböző lencsékkel: egy teleobjektívvel, egy pedig széles látószöggel. Egyúttal ez lehetővé teszi a kétszeres optikai nagyítást, efelett pedig szoftveresen akár 10x nagyításig léptethető.

A két kamera ezen túl olyan mélységélességet tesz lehetővé portré fotóknál, amire eddig nem volt példa. Az ezt kihasználó új fotózási mód azonban csak később válik majd elérhetővé egy szoftverfrissítéssel.

Az új készülékek kijelzője többek között 25%-kkal nagyobb fényerőre lesz képes, széles színtartománnyal, és természetesen a 3D Touch-ot is támogatja.

A hangszóró sztereóvá vált: az egyik hangszóró a készülék alján, a másik a tetején található, és 50%-kkal nagyobb hangerőre is képes lesz, mint ami az iPhone 6s esetén elérhető.

Eltűnik viszont a jack-csatlakozó: ennek feladatát a Lightning veszi át. Azok számára pedig, akik ragaszkodnak az analóg audióhoz, és így a jack-csatlakozóhoz, a dobozban átalakító is megtalálható lesz. (A töltés és aközbeni zenehallgatás kérdésére nem tért ki az Apple.)

A fülesek új generációja is bemutatkozott az AirPods személyében. Az Apple vezeték-nélküli fülese 5 óra használatot tesz lehetővé a beépített W1 chipnek köszönhetően, és a doboza egyben töltő is, amivel összesen 25 óra használat érhető el. A csatlakoztatása összesen egyetlen gombnyomás lesz, és intelligensen érzékeli majd, hogy a fülünkben van-e.

Az új készülékekbe A10 Fusion chip kerül: ebben 4 mag kapott helyett, amelyekből kettő nagy teljesítményű chip, a másik kettő pedig alacsony energiafelhasználású. A GPU 6 magos lett, ez 50%-kkal gyorsabb, mint az A9, és 3x gyorsabb, mint az A8. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy a készülék üzemideje még jobb legyen, ami napi szinten akár további 2 óra is lehet.

Az iPhone 7 ára 255 990 Ft-tal indul, és 32, 128 és 256GB-os tárhely-kapacitással érhetőek el, összesen öt színben. Az AirPods 59 990 Ft-ért vásárolható meg külön, október végétől.

Az új készülékek szeptember 9-étől előrendelhetőek, és 16-ától lesznek megvásárolhatóak. Hazánkban egy héttel később, szeptember 23-án jelenik majd meg.

Az iOS 10 szeptember 13-án jelenik majd meg.

Forrás: szifon.com

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!