Két dolog, amit biztosan nem tudtál az egészségügyi betétekről és az intim higiéniáról

Két dolog, amit biztosan nem tudtál az egészségügyi betétekről és az intim higiéniáról

Rengeteg reklám, hirdetés, plakát hirdeti nekünk az intim higiéniás eszközöket, de enm biztos, hogy mind hazsnos. Az alábbiak szerint kiderül, hogy...

Rengeteg reklám, hirdetés, plakát hirdeti nekünk az intim higiéniás eszközöket, de enm biztos, hogy mind hazsnos. Az alábbiak szerint kiderül, hogy sokszor akár károsak is lehetnek!
Intim lemosók 
A tejsavat tartalmazó, enyhén savas kémhatású intim lemosók alkalmazása hasznos, hiszen megvédik a hüvely természetes flóráját. Túlzottan gyakori használatuk viszont problémát is okozhat. Ha naponta többször is használjuk,  előfordulhat, hogy  károsítja a hámréteget, és emiatt égő, csípő érzés lép fel. Sokszor fertőzésre gyanakodva az orvosnál derül ki, hogy az intim lemosószerek, törlőkendők túlzásba vitt használata volt a gond.  Ha pedig a szerek illatanyaga okoz gondot, illatmentes, allergiát nem okozó illatszerre kell váltani.”
A hüvelyöblítésre szolgáló szerek gyakori, indokolatlan alkalmazása sem indokolt. A tejsavas hüvelyöblítő szerek kémhatásuknál fogva segítenek abban, hogy a hüvely egészséges állapotáért felelős úgynevezett Döderlein-flóra felépüljön. Ez a tejsavbaktériumokból (lactobacillusokból) álló flóra tejsavat termel, így enyhén savas pH-értékű közeget hoz létre a hüvelyben. Ez pedig segít meggátolni a fertőzést okozó kórokozók elszaporodását.
Ám ha túl gyakran folyamodunk a hüvelyöblítéshez, épp az ellenkezőjét érjük el: “kimossuk” a Döderlein-flórát, még mielőtt beindulhatna a baktériumok saját tejsavtermelése, és kialakulhatna a védő hatás. Ráadásul a hámréteg is sérül, így a terület sokkal jobban ki van téve a gombák, baktériumok támadásának. Ez akár a tartós gyógyszeres kezelést igénylő állapotig is elvezethet, sőt a kezeletlen gyulladás a kismedencei szervekre is átterjedhet.

Tisztasági betét – csak indokolt olt esetben
Korántsem veszélytelen divat viszont a tisztasági betétek állandó használata. Manapság sokan úgy tekintenek ezekre az apró betétekre, mint a fehérnemű szinte kötelező tartozékára, pedig folytonos használatuk akár ártalmas is lehet. A hüvely ugyanis öntisztuló rendszer, és ez a természetes öntisztulás bizonyos mértékű váladékozással jár.

 

Ilyenkor nyúlnak sokan a tisztasági betétek után. Ezekkel (legyenek a betétek akármilyen légáteresztők) és a szűk, műszálas nadrágokkal, harisnyanadrágokkal viszont valóságos ‘dunsztkötést’ hoznak létre intim tájaikon, ami elindít egy ördögi kört: fokozódik az öntisztulással járó váladékozás, a páciens pedig még indokoltabbnak érzi a tisztasági betét használatát. Így idővel sérülhet a hüvelyflóra, és jönnek a fertőzések.

A tisztasági betétek persze nagyon hasznosak lehetnek, ha egy fertőzés miatt, illetve annak kezelése idején növekszik a hüvelyváladék mennyisége, és a menstruáció utolsó egy-két napján is jó szolgálatot tehetnek; csak állandó használatuk nem javasolható. Az illatanyagokra érzékenyek jobban teszik, ha ezeken a napokon is tartózkodnak az illatosított változatoktól.

Forrás: aztbeszelik.com

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!