Minimálbérért dolgozik ? – Ennyi lesz a nyugdíja!

Minimálbérért dolgozik ? – Ennyi lesz a nyugdíja!

Félelmetes szám látott napvilágot a minimálbérért dolgozók nyugdíját tekintve.A számok a jelenleg középkorú tisztességesen adózó, világ életében...

Félelmetes szám látott napvilágot a minimálbérért dolgozók nyugdíját tekintve.A számok a jelenleg középkorú tisztességesen adózó, világ életében minimálbérért güriző dolgozóra vonatkoznak.Az ő nyugdíjuk…kapaszkodjon meg mindenki, alig fogja elérni az ötven ezer forintot.Ugyanez vonatkozik majd a kényszer vállalkozásokra is ahol a tulajdonos szintén minimálbérért tengette dolgos vi.A kilátástalan nyugdíjas évek egyre több magyar ember feje felett lebegnek, sőt ezzel nem csak a minimálbérből élők vannak így, hanem a jobban kereső társadalmi réteg is aggódik a leendő nyugdíja miatt.

“Ej, ráérünk arra még, legyintenek nemcsak a fiatal, de a középkorú munkavállalók közül is sokan arra, hogy mi lesz velük nyugdíjaséveikben. Ha arról kérdezzük őket, meg tudnának-e élni 42 ezer forintból, a válasz: nem.” (blikk.hu)

Pedig ilyen nyugdíj és a vele járó nyomoromor vár arra a csaknem 1,5 millió adózóra, akit minimálbéren foglalkoztatnak, vagy a fizetésük többi részét zsebbe kapják, esetleg vállalkozók, és nem hajlandók ennél több adót fizetni.

Azt tanácsolják , hogy mindenki kezdjen el időben spórolni a nyugdíjas évekre, mert sajnos rengeteg ember fog azzal szembesülni, hogy nem tud megélni a nyugdíjából.Valóban jó megoldás a megtakarítás, de azonnal felmerül a kérdés, hogy a minimálbérből élő emberek miből is tegyenek félre, amikor most sem tudnak kijönni a fizetésükből?És itt be is zárul az ördögi kör!Sajnos általános elmondható, hogy aki nyugdíjba megy annak életszínvonal csökkenéssel kell majd számolnia.

Már a pályakezdőknek tanácsolják, hogy kezdjenek el félretenni a nyugdíjas évekre ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy 10 év alatt kell a nyugdíjas évekre megspórolni, amire szüksége lesz vagy 30-40 év áll a rendelkezésre a megtakarítások halmozására.

Nyugdíjra még a magasabb jövedelmi kategóriába tartozó ügyfelek is szívesen tesznek félre, mivel vonzó az állam által garantált 20%-os adójóváírás” – mondta Hiller Szabolcs, az Aegon Magyarország vezető tanácsadója.

Forrás: palyazatfigyelo.info

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!