Most érkezett! Végre itt vannak a konkrét számok – Pontosan ekkora összegű nyugdíjprémiumot kapnak november 15-én!

Most érkezett! Végre itt vannak a konkrét számok – Pontosan ekkora összegű nyugdíjprémiumot kapnak november 15-én!

A nyugdíjprémium rendszerét még a Bajnai Gordon vezette kormány illesztette be a törvénybe 2010-ben–emlékeztetett a hirado.hu által megkérdezett...

A nyugdíjprémium rendszerét még a Bajnai Gordon vezette kormány illesztette be a törvénybe 2010-ben–emlékeztetett a hirado.hu által megkérdezett Matits Ágnes nyugdíjszakértő. Akkor szűnt meg a 13. havi nyugdíj és változott meg a nyugdíjszámítás módja az addigi a svájci indexálásról, inflációkövetőre. Az intézkedés akkor egyfajta kényszerlépés volt a kedvezőtlen költségvetési adatok miatt, tehát a nyugdíjprémium ígérete egyfajta kompenzálás volt – tette hozzá. Az érintettek kétségkívül rosszabbul jártak ezzel, hiszen az újfajta számítás miatt az utóbbi évek reálbér-növekedését nem követte arányaiban az időskori járandóságok emelése.

A prémium kifizetésére most először van mód, mivel most először történt meg az, hogy a gazdasági növekedés meghaladta a törvényben rögzített 3,5 százalékot. A 0,6 százalékpontos bővülésből kiinduló számítás pedig lehetővé teszi, hogy az érintettek többsége megkapja a legmagasabb kifizethető összeget, a 12 ezer forintot -mondta Matits Ágnes.

Forrás . hirado.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!