Ők a ma­gyar ha­lot­tak - ho­tel­hajó üt­kö­zött a híd­nak!

Ők a ma­gyar ha­lot­tak - ho­tel­hajó üt­kö­zött a híd­nak!

Éj­szaka tör­tént a tra­gé­dia. Az egyik csa­lá­dot már si­ke­rült ér­te­sí­teni. Két férfi azonnal szörnyethalt azon a dunai hotelhajón, amely...

Éj­szaka tör­tént a tra­gé­dia. Az egyik csa­lá­dot már si­ke­rült ér­te­sí­teni.

Két férfi azonnal szörnyethalt azon a dunai hotelhajón, amely szombatról vasárnapra virradó éjszaka ütközött egy hídnak a németországi Erlangennél. A folyami turistahajó Budapestre tartott.

A két halott egy 33 éves és egyegy 49 éves férfi, mindketten magyar állampolgárok 

- nyilatkozta a Bild című napilapnak a német rendőrség. A tragédia hajnali fél 2 körül történt, a hajó kapitánya nem tartózkodott a parancsnoki hídon.

A balesetet az okozhatta, hogy a hajó parancsnoki állása beleakadt a Dunán átívelő hídba, amely gyakorlatilag letarolta azt. A két szerencsétlenül járt férfi beszorult a kabinba, és a törmelékek okozhatték a halálukat. 

Az úszó jármű ezt követően be is szorult a híd alá, a fedélzetén 180 utassal és 49 fős személyzettel. Közel négy órán át rostoltak a híd alá szorulva.

Más nem sérült meg

A mentőalakulatok reggel hat óra körül hozták az első utasokat a partra. Majd buszokkal egy közeli művelődési házba szállították őket, ahol egy elsősegélynyújtó központot hoztak létre. Az elsődleges vizsgálatok szerinta két áldozaton kívül senki sem sérült meg. A hajóforgalmat leállították az említett szakaszon.

Az érintett családok minden konzuli segítséget megkapnak az áldozatok holttestének hazahozatalával kapcsolatban - nyilatkozta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke. Hozzátette:

az egyik családot a magyar rendőrség már elérte és értesítette a tragédiáról, a másik családot viszont még nem.

Forrás: ripost.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!