Öngyilkos lett a magyar szépségkirálynő. Rettentő részletek derültek ki

Öngyilkos lett a magyar szépségkirálynő. Rettentő részletek derültek ki

Öngyilkos lett a magyar szépségkirálynő. Rettentő részletek derültek ki GYÁSZ /FOTÓ:...

Öngyilkos lett a magyar szépségkirálynő. Rettentő részletek derültek ki

GYÁSZ /FOTÓ: THINKSTOCK        

Szörnyű!

       

Magyarországon, 50 év kihagyás után rendeztek szépségkirálynő választást, de nem úgy sült el, ahogy tervezték: szörnyű tragédiába fulladt. Az 1985-s eseményre, több mint 2000 lány jelentkezett, köztük volt egy 16 éves fonyódi lány is, aki osztálytársával, akik játéknak fogták fel az egészet. Ő Molnár Csilla Andrea volt, aki immár 31 éve halt bele a sikerbe és a hírnévbe...

"Mindenképp le szeretnék érettségizni és aztán kozmetikus lenni" - mondta a szépség a választás eredményhirdetése előtt. 1985. október 5-én este azonban, amikor ő lett Magyarország szépe, az élete teljesen megváltozott, ezzel együtt pedig a jövőbeli tervei vágyai és sorsa is.

1986. februárjában Máltán megrendezett Miss Európa szépségversenyen harmadik lett, amivel egyre nagyobb nyomás helyeződött rá. Majd néhány hónappal később, július 10-én, az emeleti szobájában több mint 20, apjának felírt szívgyógyszert szedett be. Lejutott a földszintre, ahol szüleinek mindössze csak ennyit mondott: "Nem akarok meghalni!"

De az orvosok nem tudtak segíteni rajta, elhunyt, viszont elindított egy öngyilkossági hullámot. 1986-87-ben brutálisan megnőtt az öngyilkosok száma - elsősorban a fiataloké. De mi vezette a szépségkirálynőt erre a szörnyű tettre?

Ismerősei, barátai szerény, kedves és bájos teremtésként jellemezték. Ikon lett belőle, a gimnáziumot magántanulóként fejezte be, hogy a címmel járó kötelezettségeinek eleget tudjon tenni. Kiszakadt addigi megszokott életéből, olyan helyzetben találta magát, ami teljesen ismeretlen, szokatlan volt számára. Árucikként kezelték, sorra reppentek fel pletykák és rágalmak, ezzel párhuzamosan pedig nőtt a családon belüli konfliktusok száma is.

 

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Forrás: blikkruzs.blikk.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!