Orbán Viktor: „olyan ez, amikor nyerünk 4-0-ra”

Orbán Viktor: „olyan ez, amikor nyerünk 4-0-ra”

Soros György pénzügyi spekuláns körei rossz lóra tettek, és „most éppen bukóban vannak” - kommentálta a parlamenti választás eredményét Orbán Viktor...

Soros György pénzügyi spekuláns körei rossz lóra tettek, és „most éppen bukóban vannak” - kommentálta a parlamenti választás eredményét Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

„Tudom, hogy nem fogják elfogadni a választás eredményét, szervezni fognak mindenfélét, korlátlan pénzügyi eszközeik vannak”

- fogalmazott a kormányfő Soros György köreiről szólva, akik szerinte „iszonyatos pénzeket mozgósítottak” az ellenzék győzelméért, mert nekik nem jó, ha nemzeti, bevándorlásellenes kormány van.

   A miniszterelnök közölte ugyanakkor: neki az a dolga, hogy megvédje Magyarországot a spekulánsokkal szemben. Szerinte egyébként a spekulánsok sosem adják fel, ez egy olyan nyerészkedő világ, amely újra és újra visszatér.

Azzal kapcsolatban, hogy elköltözik Budapestről a Nyílt Társadalom Alapítvány irodája, úgy reagált: „ha nem hullajtok krokodilkönnyet, talán megértik a hallgatók”.

   A „Soros-hálózatról” készült lista ügyében azt mondta: az európai politika veleje az átláthatóság, ezért a sajtót arra biztatja, hogy segítsék az embereket a tények megismerésében, fedjenek fel minél több hálózatot, együttműködést. Ha valaki nem szégyell pénzt elfogadni külföldiektől, akkor ne szégyellje azt bevallani sem - jegyezte meg.

   Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a kormány értelmezése szerint a következő évtized legfontosabb kérdése a bevándorlás lesz, ezért erkölcsi kötelesség erről beszélni, és ahhoz, hogy ez minden házba eljusson, „százszor, és ha kell, ezerszer is el kell mondani”. Ő pedig nem rest ezt megtenni, ami ugyan monotóniatűrő-képességet igényel, de a szakmának ez egy fontos része - fűzte hozzá.

   Az ENSZ készülő migrációs csomagjával kapcsolatban hangsúlyozta: a magyarok szerint a migráció rossz dolog, nem bátorítani kell, hanem visszaszorítani, azt kell segíteni, hogy mindenki a szülőföldjén boldogulhasson. A keresztény alapokon álló európai civilizációt meg kell védeni - emelte ki.

   Kitért az Európai Unió migrációval kapcsolatos terveire is, amelyekről úgy vélekedett: ellentétes a demokrácia elveivel olyan új bevándorláspolitikai döntéseket hozni egy évvel az európai parlamenti (EP) választás előtt, amelyek kész helyzetet teremtenek a következő európai voksoláson megválasztott vezetőknek. Ezért nem támogatja, hogy idén júniusban végleges jogi szabályozást hozzanak az EU-ban a bevándorlás kérdésében.

   Az országgyűlési választás eredményére reagálva a miniszterelnök elmondta, jókedvű és boldog, hiszen mintegy 650 ezerrel többen szavaztak rájuk, mint négy éve, és 336 ezerrel többen adtak bizalmat nekik, mint a parlamentbe jutott ellenzéki pártoknak összesen. A Fidesz-KDNP minden településtípusban nyert, a falvaktól Budapestig - tette hozzá.

Értékelése szerint egy húron pendül ma a magyar választók európai méretekben is kiemelkedő többsége és a vezetőik.

   Kijelentette ugyanakkor, továbbra is arra törekszik, hogy a kabinet "ne a kétharmad, hanem a háromharmad kormánya legyen". Azokat is szolgálnia kell, akik nem a Fidesz-KDNP-re szavaztak, ők is a magyar nemzet részei - mondta.

   A kormányfő azt a véleményét is megfogalmazta, hogy a választásban van egyfajta misztikum, „biblikus is, az emberek kiabálnak Barabást, Jézust”, „megvan ennek a rejtélye, hogy jön létre egy közös akarat sokmillió individuális akaratból”.

   A politikusoknak szerinte az alázat ajánlott, tudomásul kell venni az emberek döntését, veszíteni keserű dolog.

   A véleménynyilvánítás, gyülekezés szabadsága ugyanakkor mindenkit megillet - közölte, arra kérve a tüntetőket, hogy békés jelleggel demonstráljanak.

   A szavazatok újraszámolására vonatkozó felvetésekre úgy reagált:

„olyan ez, amikor nyerünk 4-0-ra”, és az ellenfelünk követeli a gólok újraszámlálását. A meccset lefújták, ez van”.

   Ellenzéki vezetők lemondásával kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta: a politikában gyakrabban veszít az ember, mint nyer, amit érdemes az elején kalkulálni. A politikusok nem üzletemberek, „ez szolgálat, és a kapitány nem hagyhatja el a süllyedő hajót, különösen nem elsőként” - fogalmazott, hozzátéve: politikusként győzelem és vereség esetén is szolgálni kell a hazát. Szerinte aki ezt nem érti, az nem alkalmas politikusnak, és jobb, ha szedi is a sátorfáját.

Forrás: eloben.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!