Öt év börtön fenyegeti Gáspár Győzőt

Öt év börtön fenyegeti Gáspár Győzőt

0

Luxusautókat, pénzt, aranyat foglaltak le a NAV-osok egy razzia során. Gáspár Győző maga kürtölte világgá, ő az egyik elkövető. kár komoly bajba is...

Luxusautókat, pénzt, aranyat foglaltak le a NAV-osok egy razzia során. Gáspár Győző maga kürtölte világgá, ő az egyik elkövető. kár komoly bajba is kerülhet a rapper....

Csak a jó isten mentheti meg a börtöntől Gáspár Győzőt. Csütörtök este keltek szárnyra az első hírek, tegnap reggelre az énekes-showman tette egyértelművé: ő az érintett. A NAV nyomozói egyszerre hatvan(!) helyszínen végeztek házkutatást, és öt gyanúsítottat, köztük egy Nógrád megyei testvérpárt hallgattak ki. Az ok: adócsalás és sikkasztás.

Az adóhivatal közleménye szerint „a test testvérek az érdekeltségükbe tartozó külföldi cégek nevére vásároltak nagy értékű autókat, amiket strómanok vezette magyar cégeknek adtak tovább, végül a járművek többségét nagy haszonnal eladták. A sok cég közbeiktatásának célja minden bizonnyal az áfafizetés elkerülése volt. Tíz autó többszöri eladása révén több mint negyvenmillió forint adó­hiányt okoztak az államkasszának. A testvérpár idősebb tagja rá­adásul a család román cégének bankszámlájáról ötvenmillió forintot költött magára, ezért sikkasztás bűntett miatt is felelnie kell.”

– Ötmillió-egy- és ötvenmillió forint kö­zötti érték esetében a költség­vetési csalás jelentős értékűnek számít. Ha más minősítő körülmény nincs – például bűnszervezet –, de hozzá jön ehhez a sikkasztás, ráadásul ha bebizonyosodna, hogy mindez valóban a próbaidő alatt történhetett, nos, a bírói gyakorlat szerint ezért le­töltendő börtönbüntetést szoktak kiszabni – mondta a Borsnak egy független ügyvéd, dr. Bacsek György.
Győzike nem nyilatkozott.

Beával együtt tegnap az alábbi szöveget osztotta meg: „Mindenkit szeretnék tájékoztatni, a hír igaz! Tegnap reggel 5.59-kor a NAV nagyon kedves munkatársai ébresztettek engem és az összes élő rokonomat. Ez­úton köszönöm nekik ezt a csodálatos tegnapi napot, mert a házkutatás nálunk kb. 14.00-ig tartott. Igen hosszadalmas, és képzeljétek, a mai napot 11.00-kor egy ilyen reggelivel indítottuk négyen, szűk családi körben. Arra kérek minden olyan rosszindulatú ismerőst, ,barátot’, hogy miután jól kiörömködték magukat, takarják be a fejüket és feküdjenek le, mert rájuk fér a pihenés a sok ellenünk történő áskálódás után! Kellemes húsvétot, mindenkinek!” – közölte.

 

De nem csak iratokat vittek el. A NAV közleménye szerint az ak­ció­ban „lefoglaltak két luxusautót több mint ötvenmillió forint értékben, közel hárommillió forint készpénzt, valamint sok arany ék­szert, hogy az okozott kár megtérüljön. Ha a NAV pénzügyi nyomozóinak gyanúja beigazolódik, az elkövetők akár öt év szabadságvesztéssel is büntethetők”.

NAV-OS RAJTAÜTÉS

A NAV nyomozói gyakran a hajnali órákra időzítik akcióikat. Rendőrségi forrásaink szerint ennek igen egyszerű a magyarázata: a nyomozók látókörébe kerülő személyek ilyenkor nagy valószínűséggel otthon tartózkodnak, az intézkedés azonban váratlanul, meglepetésszerűen éri őket. Nem marad idejük az eljárásban bizonyítékként felhasználható számítógépes adatok, számlák, tárgyi bizonyítékok eltüntetésére, vagy olyan telefonhívásra, amellyel a gyanúsított esetleges bűntársakkal összebeszélhet, figyelmeztetést közölhet.

Forrás: www.borsonline.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!