Pusztító idő közeleg: az ország ezen területeire adtak ki riasztást

Pusztító idő közeleg: az ország ezen területeire adtak ki riasztást

Pusztító idő közeleg: az ország ezen területeire adtak ki riasztást   Jégeső és szélvihar is várható /Illusztráció:...

Pusztító idő közeleg: az ország ezen területeire adtak ki riasztást

 

Jégeső és szélvihar is várható /Illusztráció: Northfoto                      

A heves zivatarok veszélye miatt már vasárnap délután több járásra riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban olyan heves zivatarok lehetnek, amelyeket viharos szél, jégeső, illetve intenzív esőzés kísérhet.

 

Frissítés 16:57

Vasárnapra az OMSZ visszavonta a heves zivatarok veszélye miatt kiadott másodfokú riasztást, ugyanakkor a heves zivatarok veszélye miatt kiadott elsőfokú (sárga) riasztás továbbra is érvényben van.

Korábban írtuk:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint vasárnap a fővárost és Pest megyét, továbbá Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyét érintően lehetnek másodfokú, narancs riasztások a heves zivatarok veszélye miatt.

Szintén a heves zivatarok veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém, Zala megyék területén elsőfokú a figyelmeztetés.

Emellett Tolna és Baranya kivételével országszerte felhőszakadás veszélyére is figyelmeztetnek.

Emellett viszont az ország nagyobbik, délkeleti felén 25, 26 fok körüli, főként a Tiszántúlon és a Dél-Alföldön 27 fok feletti középhőmérséklet várható. Emiatt az ország nagy részén a hőség miatt is figyelmeztetés van érvényben: Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében másodfokú.

A hőség mellett a heves zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt hétfőre is országszerte első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat.

Forrás: www.blikk.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!