Több százezer magyarnak adtak fel ma fontos levelet! Napokon belül megkapja! Ezt a levelet igazán érdemes lesz elolvasni!

Több százezer magyarnak adtak fel ma fontos levelet! Napokon belül megkapja! Ezt a levelet igazán érdemes lesz elolvasni!

TÖBB SZÁZEZER MAGYARNAK ADTAK FEL MA FONTOS LEVELET! NAPOKON BELÜL MEGKAPJA! EZT A LEVELET IGAZÁN ÉRDEMES LESZ ELOLVASNI! Több mint 820 ezer...

TÖBB SZÁZEZER MAGYARNAK ADTAK FEL MA FONTOS LEVELET! NAPOKON BELÜL MEGKAPJA! EZT A LEVELET IGAZÁN ÉRDEMES LESZ ELOLVASNI!

Több mint 820 ezer magánszemélynek postázta bevallási tervezetét az adóhivatal, amelyet a hét végéig az érintettek kézhez is kapnak – tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.

Tállai András ismét figyelmeztetett, májuájus 22-ig, a bevallás benyújtásának határidejéig ugyan még van idő, de nem érdemes az utolsó pillanatra halasztani a NAV által készített tervezet átnézését. Az adóhivatalnak május 2-ig kellett postára adnia a bevallási tervezeteket. “Azért, hogy mindenkinek elegendő ideje legyen átnézni a tervezetet, kértem, hogy a NAV a lehető leghamarabb küldje meg azokat az érintetteknek.

Mindenki nézze át a tervezetet

A munkatársaim több mint 10 nappal a törvényi határidő előtt, április 21-ig postázták mind a 820 ezer tervezetet” – emelte ki Tállai András. A legfontosabb teendőnek nevezte, hogy mindenki átnézze a tervezetet, ugyanis azok a jövedelmek, amelyekről nem érkezett adat év közben az adó- és vámhivatalhoz ( ingatlan bérbeadásból, ingó értékesítésből származó jövedelem, kifizetőnek nem tett adó-előlegnyilatkozat a kedvezményekről), nem szerepelnek a bevallási tervezetben.

Ha a bevallást ki kell egészíteni, akkor felhasználva a NAV által megküldött tervezetet, önadózással kell elkészíteni a bevallást, amelyet május 22-ig el kell juttatni az adóhivatalhoz. Ennél egyszerűbb az ügyfélkapunyitás, ebben az esetben elérhető lesz a tervezet elektronikusan, és itt nem kell újra felvinni az adatokat, csak pótolni kell a hiányzókat – javasolta az államtitkár.

A NAV rendkívüli egyszerűsítést és könnyítést biztosító személyre szabott szolgáltatásával 270 ezren pár perc alatt letudhatják bevallási kötelezettséget. Nekik mindössze a bevallási tervezet személyre szabott mellékletet kell kitölteni és visszaküldeni május 22-ig. Akinek 200 ezer forintnál kevesebb adót kell befizetnie, annak csak be kell írnia, hogy hány havi pótlékmentes részletfizetést szeretne.

Akinek visszajár adó, a bankszámlaszámát vagy a címét kell megadni. Aki két vagy több önkéntes pénztárba fizet, annak csak azt kell kitölteni, melyik pénztárba szeretné, hogy utalja a NAV a visszajáró adó összegét – sorolta.

Ha miden jövedelmet és kedvezményt tartalmaz a papíralapú tervezet, akkor az adózónak nincs teendője, az május 22-én automatikusan érvényes bevallássá válik. Aki adója kétszer egy százalékával egy civil szervezetet, illetve valamelyik egyházat vagy a Nemzeti Tehetség Programot szeretne támogatni, semmiképp ne feledkezzék meg az 1+1 százalékos nyilatkozatok kitöltéséről – tette hozzá a NAV vezetője.

Forrás : hirado.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!