Újdonság!!! 2019. január 1-től ezért a 4 betegségért is pénz jár az államtól! Havi közel 8 ezer forintot ha kapsz ha ezen 4 betegség bármelyikében szenvedsz :

Újdonság!!! 2019. január 1-től ezért a 4 betegségért is pénz jár az államtól! Havi közel 8 ezer forintot ha kapsz ha ezen 4 betegség bármelyikében szenvedsz :

Januártól ezek után a betegségek után is jár adókedvezményTöbb női betegség után is érvényesíthető lesz a tartósan betegek adókedvezménye. Az...

Januártól ezek után a betegségek után is jár adókedvezményTöbb női betegség után is érvényesíthető lesz a tartósan betegek adókedvezménye.

Az szja-bevallások híres 40-es paragrafusa a tartósan betegek adókedvezményéről szól. Az idei évtől, vagyis a jövő évi bevallásokban egy sor női betegség után is érvényesíthető lesz a kedvezmény.

Az endometriózis, mellrák, méhnyakrák, petefészekrák betegségekben érintett nők 2019. január 1-től adókedvezményre jogosultak – közölte az “Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány az MTI-vel.

Mint a közlemény írja a Női Liga közbenjárásának köszönhetően a személyi jövedelemadóról szóló törvény 40. §-a rendelkezik arról, hogy súlyosan fogyatékos személyek személyi kedvezménye címén az összevont adóalap utáni adó terhére adókedvezményt érvényesíthetnek.

A súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségeket egy kormányrendelet határozza meg, amelyet 2009 óta nem módosítottak, nem kerültek bele új betegségcsoportok. A Női Liga közbenjárásának köszönhetően az említett betegségekben érintett nők 2019. január 1-től adókedvezményre jogosultak.

Ez azt jelenti, hogy az érintettek súlyosan fogyatékos magánszemélynek minősülnek, így – ha erről orvosi igazolásuk van – a határozat alapján a fogyatékos állapot kezdő napjának hónapjától ezen állapot fennállása idején havonta az adóév első napján érvényes havi minimálbér 5 százalékának megfelelő összeget kaphatják meg. A jelenleg érvényes 149 ezer forintos minimálbér miatt, ez a 2020 eleji bevallásoknál havonta 7450 forintot jelent. -írja a faktor.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!