Üres zsebbel is vehetsz most lakást! Fantasztikus állami támogatás jár, melyből teljesen üres zsebbel vehetsz panellakást! Érdemes tájékozódni!

Üres zsebbel is vehetsz most lakást! Fantasztikus állami támogatás jár, melyből teljesen üres zsebbel vehetsz panellakást! Érdemes tájékozódni!

Most akár önerő nélkül is vehetsz panellakást Akár üres zsebbel is vásárolhat panellakást Harmadával nőtt a panellakások iránti kereslet az év első...

Most akár önerő nélkül is vehetsz panellakást

Akár üres zsebbel is vásárolhat panellakást Harmadával nőtt a panellakások iránti kereslet az év első harmadában. Ráadásul ugyanilyen arányban emelkedtek az árak is. A Ma reggelnek nyilatkozó szakértő szerint a drágulásnak még nincs vége, ezért még mindig megéri vásárolni.

Egyre népszerűbbek a panellakások. Idén az első negyedévben 32 százalékkal több otthon cserélt gazdát, mint tavaly. Az Ingatlan.com felmérése szerint a kereslet miatt megugrottak az árak is.

Nem járt le a panelek “szavatossága”

A szakember korábban a Profit7-nek elmondta: a korszerűsített panellakások lakáshitel-igénylésénél kedvezőbb elbírálás alá eshetnek, a magasabb érték, illetve az alacsonyabb fenntartási költségek miatt.

A Ma reggelnek nyilatkozva arra hívta fel a figyelmet, hogy ma már csak forinthitelek vannak és a vételárnak legfeljebb a 80 százalékát adhatja oda a bank. Ez a gyakorlatban inkább olyan 70 százalék körül szokott lenni.

Akár üres zsebbel is

Egy átlagos, 50 négyzetméteres budapesti lakás esetében, 15 millió forintos vételárral számolva ez 4,5 millió forintos önerőt, és 10,5 millió forintos hitelt jelent.

A saját erő fedezete azonban származhat lakástakarékpénztári megtakarításból, vagy a családok otthonteremtési kedvezményéből (CSOK), így akár “üres zsebbel” is neki lehet vágni a lakásvásárlásnak.

Megoldás lehet, ha fedezetként fel tudunk mutatni egy másik ingatlant, például a szülőkét, de a bankok azért jobba szeretik, ha a vevő a saját pénzét is felhasználja a vásárlásnál.

Forrás : hirado.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!