Végre! Örökre megszűnhet az óraátállítás >> Magyarország is áttérhet erre a megoldásra!

Végre! Örökre megszűnhet az óraátállítás >> Magyarország is áttérhet erre a megoldásra!

A VOSZ főtitkára az óraátállításról tudományos kutatást szorgalmaz. Spórolunk az évi kétszeri óraátállítással a  Mavir véleménye  szerint, a...

A VOSZ főtitkára az óraátállításról tudományos kutatást szorgalmaz. Spórolunk az évi kétszeri óraátállítással a  Mavir véleménye  szerint, a költséghatékonyabb termelés és a mentális egészség javítása érdekében a megszüntetné azt.

Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkaáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára ezzel kapcsolatosan azt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek, hogy az óraátállítás ügyében politikai indítvány helyett a Magyar Tudományos Akadémia bevonásával, tudományos tényekkel alátámasztott tanulmányt kellene készíteni.-írja  a napi.hu

A főtitkár arról beszélt a lap csütört�törtöki számában megjelent cikkben, hogy abban az esetben, ha a tanulmányból  kiderül, hogy előnyös volna egész évben a nyári időszámításban maradni, a vállalkozások számára, akkor véleménye szerint ez ügyben  “érdemes lépni”. Azt is hozzáfűzte, hogy az évi kétszeri óraátállítást a magyar társadalom 1980 óta elfogadta, ezért “sziklaszilárdnak” kell lenniük az eltörlése melletti érveknek.

A lap megkereste az óraátállítással kapcsolatosan a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.-t is, amely azt  közölte, hogy  becsléseik azt bizonyítják, hogy az óraátállítással a  villamosenergia költségeikből évente négy-ötmilliárd forintot takarítanak meg a magyar fogyasztók.

Hétfőn a az óraátállítás megszüntetésére vonatkozó határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek Jobbik egyik országgyűlési képviselője, amelyet a költséghatékony termeléssel és a lakosság mentális egészségének javulásával indokolta,  az indítvány alapján a nyári időszámítás lenne a kötelező a jövőben.

Az óraátállítás hatásai lényegesen kedvezőtlenebbek a Jobbik szerint Magyarországon, mint a nyugatabbra fekvő tagállamokban, ezzel szemben számos előnye lenne a nyári időszámítás végleges alkalmazásának. Megemlítette, hogy a természetes fény ezek közé tartozik, ugyanis ennek az általános egészségügyi állapotra kedvező hatása van , többek között a depressziót is csökkenti.

A déli országok billentik pozitív irányba az energia-megtakarítás 0,01-0,014 százalékos mérlegét, derült ki az Európai Közösségek Bizottságának adataiból.

Forrás : napi.hu , MTI

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!