Virágaink számára bő virágzást és buja levélzetet biztosíthatunk, ha ezzel az egyszerű tápoldattal locsoljuk őket!

Virágaink számára bő virágzást és buja levélzetet biztosíthatunk, ha ezzel az egyszerű tápoldattal locsoljuk őket!

Mindegyik szobanövényt öntözni kell tápoldattal, de különösen fontos ez a vegetatív időszakban és a virágzás időszakában. Most szerkesztőségünk...

Mindegyik szobanövényt öntözni kell tápoldattal, de különösen fontos ez a vegetatív időszakban és a virágzás időszakában.

Most szerkesztőségünk bemutatja neked ezt az egyedülállóan hatékony tápoldatot, amelynek hála, még a legsatnyább szobanövényünk is erős hajtásokat fog hozni, és megannyi virággal kápráztat el bennünket! A tápoldat receptje ráadásul végtelenül egyszerű, mindössze élesztő kell hozzá és…

Tápoldat szobanövények számára

Hozzávalók:

  • 10 gramm friss élesztő
  • egy evőkanál cukor
  • egy liter meleg víz

Elkészítése és felhasználása:

1. Az élesztőt feloldjuk a vízben, hozzáadunk a cukrot és alaposan elkeverjük. Hagyjuk állni legalább 2 órán keresztül.

2. Az elkészített tápoldatot 1:5 arányban vízzel hígítva alkalmazzuk szobanövényeink öntözésére.

3. A szobanövényeink tápoldatozásának gyakorisága függ az évszakoktól, az őszi-téli időszakban havonta egyszer kell tápoldatozni, míg tavasszal és nyáron 10 naponként egyszer.

Az élesztőben található növényi hormonok, továbbá a különféle B-vitaminok és auxinok hatásosan serkentik a sejtosztódást és ezáltal a növény növekedését. Ezt a fajta tápoldatot a professzionális kertészek is használják.

Az élesztős tápoldatozásnak köszönhetően a talajban lévő mikroorganizmusok aktivitása erőteljesen megnő, megszaporodik a szén-dioxid, a mikro- és a makroelemek mennyisége, amelyek különösen kedvező hatással vannak a növény gyökérrendszerére csakúgy, mint a megjelenésére.

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!