Vörös riasztás: 176 éve nem látott, pusztító vihar közelít Európa felé

Vörös riasztás: 176 éve nem látott, pusztító vihar közelít Európa felé

Piros riasztást adtak ki: 176 éve nem volt ilyen pusztító vihar, mint amilyen most Portugáliában és Spanyolországban tombol. Portugáliában...

Piros riasztást adtak ki: 176 éve nem volt ilyen pusztító vihar, mint amilyen most Portugáliában és Spanyolországban tombol.

Portugáliában riasztásokat adtak ki, ugyanis újabb viharos idő közeleg az ország egyes területei felé. A média "zombi viharnak" nevezte el a hatalmas horderejű vihart, amelyet 1842 óta nem tapasztaltak a térségben.

A Leslie hurrikán szeptember 23-a óta kavargott az Atlanti-óceán felett, majd pedig 175 km/órás sebességű széllel és heves esőzéssel csapott le Portugáliára a napokban. Az előrejelzések szerint egészen a hét végéig pusztítani fog Portugáliában, illetve Spanyolországban egyaránt.

A térségekben hatalmas pusztításokra lehet számítani: heves esőzésekre, hatalmas hullámokra, áradásokra figyelmeztetik a lakosságot. Több helyütt tűzvész is előfordulhat, éppen ezért a mindkét országban megtették az óvintézkedéseket. Példának okán számos repülőgépjáratot töröltek és a lakosságot igyekeztek a lehető legtöbb fórumon értesíteni az egyre erősödő viharról, így többek között arra kérték őket, hogy lehetőség szerint ne tartózkodjanak a tenger közelében vagy olyan tengerparti házban, aminek szerkezete megrongálódhat, ugyanis különösen nagy viharra számítanak ma estétől egészen vasárnap reggelig.

A Leslie hurrikánt nem véletlenül nevezik "zombi viharnak" egyike a leghosszabb életű Atlanti hurrikánoknak, több mint három hetes aktivitásával.

(Portugalresident)

Forrás: www.blikk.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!